Kaartisten Sukuseura r.y:n toiminta

Kaartisten sukuseuralla on perustamisestaan lähtien ollut säännöllisiä sukukokouksia sekä -tapaamisia ympäri Suomea. Nämä tapahtumat ovat poikkeuksetta keränneet sukulaiset yhteen muistelemaan menneitä, katselemaan valokuvia, pohtimaan tulevaa, syömään, juomaan ja viihtymään toistensa seurassa. Lisäksi seuralla on oma lehti joka ilmestyy noin kerran vuodessa.

Alla on listattuina muutamia sukutapaamisia tapahtumineen:

Kaartisten Sukuseuran IV sukukokous pidettiin Kuopiossa Pohjois-Savon opistolla 1. - 3.8.2008.
Läsnä oli kuutisenkymmentä Kaartis-suvun edustajaa.

Päivät aloitettiin vuosikokouksella, jonka Aarno Kaartinen veti rutiinilla. Ei tullut erimielisyyksiä. Sitten mentiin yhteiskuvaan ja esittäydyttiin.

Sukuseuran esimies Markus Kaartinen selvitti, mitä DNA kertoo, kun tutkitaan omaa sukua. Moni pyysi Markuksen avustamana DNA-testin maailmalta.

Tohtori Marjo Kaartinen kertoi mielenkiintoisesti suomalaisten vieraskammosta. Ei kai sitä enää ole Kaartisten keskuudessa?

Illalla oli yhteinen illanvietto, jossa jatkettiin tutustumista, laulettiin ja jumpattiin jäsenet notkeiksi seuraavan päivän luentotuokiota varten.

Lauantaiaamuna Eiran sairaalan ylilääkäri Esko Kaartinen luennoi nivelvaivoista, niiden hoidosta ja patisteli heimolaisia liikkumaan. Pari kolme tuntia kävelyä päivässä lienee tarpeeksi!

Päivien päätteksi vielä Juha Kaartinen vei pikkuryhmän tutustumaan Kuopion nähtävyyksiin.

Aurinko suosi sukutapaamista, ja opiston palvelut todettiin erinomaisiksi.